FAQs

Wat is ACT?

Acceptance and Commitment Therapy is een wetenschappelijke onderbouwde, en effectief bewezen gedragscoaching voor een verscheidenheid aan problemen, bijvoorbeeld stress, piekeren, angst, depressie. ACT biedt handvatten om veerkrachtig om te gaan met de moeilijkheden in het leven. Of het nu om stress op de werkvloer, stress in je relatie of onrust in je hoofd ACT helpt je op weg om te leven met je moeilijkheden in plaats van ze te bevechten.

ACT is interessant voor iedereen die flexibeler wil functioneren, die meer uit het leven wil halen. Het helpt je als je bewuster wil leven en kan richting geven in alle levensdomeinen: werk, school, relaties, persoonlijke groei, ontspanning…

 

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie is een paramedische zorg, die zich richt op praktische oplossingsgerichte voorstellen voor moeilijkheden en uitdagingen in het dagelijks leven. Zodanig dat men opnieuw dagelijkse activiteiten uit kan voeren als dat niet meer of moeilijk lukt door lichamelijke of psychische problemen.

Er worden oplossingen en hulpmiddelen aangereikt steeds in functie wat de cliënt wenst. Talent kan hierdoor groeien !

 

Wat is coaching met paarden?

Coaching met paarden gaat ook als ergotherapie uit van de holistische visie die naar het totaalsysteem van de cliënt kijkt: het psychische wordt door het fysische beïnvloed en vice versa. Ook omgevingsfactoren zoals familie, school of werk hebben hun invloeden. Met het paard als ondersteuning worden er oefeningen gedaan waarin ruimte is voor rijke ervaringskansen en persoonlijke groei.

Het actieve aspect werkt motiverend en zorgt voor langdurige effecten. Het paard is in de inzet niet het doel op zichzelf maar een krachtig middel om op doelgerichte, systematische en methodische wijze therapeutische doelstellingen te bereiken of vaardigheden aan te leren.

Het paard wordt indien gewenst geïntegreerd in de behandeling en begeleiding. Dit kan aanzienlijke versnellingen geven in individuele processen.

Paarden hebben het vermogen om mensen aan te voelen en te weten wat er in hen om gaat; Hierdoor kan het contact met paarden mensen helpen hun zelfkennis te vergroten. Paarden reageren op jouw lichaamstaal zonder een oordeel te vellen.

 

Kan coaching met paarden gevolgd worden als men bang is van paarden?

Een zekere angst voor paarden is normaal. Deze angst verdwijnt meestal tijdens de eerste sessies als men het paard leert kennen en vertrouwen krijgt onder professionele begeleiding. Er wordt nooit overhaast gewerkt en het tempo van het kind of de volwassene wordt gerespecteerd. Vaak wordt er ook naast het paard op de grond gewerkt. Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben.

 

Hoe is een sessie opgebouwd?

Dit is afhankelijk van het type coaching die je wenst te volgen. Op voorhand krijg je steeds een duidelijk overzicht, verloop en doel mbt de sessie. Deze zijn steeds in functie van wat je zelf wil bereiken!

 

Welke kleding is gepast bij het werken met de paarden?

Bij de paardenwerking wordt best gemakkelijke sportieve kleding gedragen. Als schoeisel draagt men het best stevige (sport)schoenen of laarzen.

 

Moet men kunnen paardrijden?

Neen, het is zeker niet nodig dat men kan paardrijden. Je moet ook geen ervaring hebben met paarden of dieren en vaak wordt er naast het paard gewerkt.

 

Hoeveel kost een sessie?

Tarieven Coaching

  • Vrijblijvende kennismaking of infomoment 1/2u: gratis
  • Intakesessie 1u: €65 incl. btw
  • Individuele coachingsessie met loopbaancheque 1u: €10
  • Individuele coachingsessie (zonder cheque) 1u: €65 incl. btw
  • Groepscoaching op en naast het paard voor jongeren 1u: €30 incl. btw

Dankzij vrije giften kunnen personen met beperkte financiële middelen in aanmerking komen voor aangepaste tarieven zodat iedereen kan groeien.. Aarzel niet om info te vragen!