Opleiding Professionele Paardencoach

In de 8-daagse basisopleiding Paardencoach (7 lesdagen + 1 certificatiedag) leer je alles om praktisch aan de slag te gaan als Paardencoach.

We geven op een prachtige locatie diverse tools mee om iemand zijn leven in beeld te brengen en in de juiste richting te gidsen met het paard als partner. We geven je de basis en interessante technieken mee om professioneel te kunnen werken als paardencoach en hebben we ook aandacht voor de opstart van jouw eigen zaak. Daarnaast leggen we ook sterk de nadruk op het coachen zelf met de paarden. Vooral zelf ervaren en doen!

Je krijgt rechtstreekse feedback en demo's van paardencoachings, zodat je tegen het einde van de opleiding een helder beeld hebt van geslaagde sessies, evenals een reeks persoonlijke successen kan menemen. De opleiding wordt afgesloten met een certificatiedag.

Tijdens de certificatie presenteer jij jouw project aan de groep en wordt er ook een zelfreflectie besproken. Je krijgt na afsluit een certificaat als Professionele Paardencoach.

 

Je krijgt ook een vrijblijvende voucher voor een supervisiecoaching twv 100€ om te blijven groeien als paardenprofessional!

Doelstellingen van de opleiding

 • Krijg inzicht in de verschillende fasen van een paardencoaching (intake, verdiepende gesprekken, synthese gesprek, huiswerk en nazorg);

 • Ontwikkel je eigen coachkwaliteiten met ondersteuning van het paard.

 • Krijg alle standaardtechnieken en materialen mee om te coachen met paarden;

 • Ontdek en oefen verrassende en creatieve coachtechnieken; 

 • Krijg mensen in beweging;

 • Weet hoe om te gaan met vragen die op een diepere laag zitten;

 • Ga voor een eigen branding als paardencoach;

 • Maak van je passie je werk;

 • Stel je vragen uit de dagelijkse praktijk aan ervaren paardencoaches.

Doelgroep

 • De opleiding tot paardencoach richt zich tot personen die graag met mensen en paarden werken, die hun kennis en vaardigheden willen aanscherpen en uitbreiden om mensen met ondersteuning van paarden te begeleiden.

 • Basiservaring met paarden is vereist. Indien deze niet aanwezig is, kan deze wel verworven worden via trajecten op maat.

Jouw eigen paard mag gebruikt worden in de coachings. Er zijn verschillende paarden en pony’s ter plaatse om mee te oefenen.

Praktische informatie

Duur:  8 dagen, telkens van 10u tot 16u30. Aankomst vanaf 9.30u.

2019-2020 volzet

Nieuwe startdata in september 2020. Interesse? Laat nu al iets weten om je plaats te reserveren.

Kostprijs: €1795 ex btw per deelnemer. Inschrijving is pas definitief na betaling.

Certificaat, examen, uitgebreid cursusmateriaal, drank en verse lunch inbegrepen.

De opleiding komt in aanmerking voor KMO-Portefeuille. KMO's en zelfstandigen kunnen tot 40% korting krijgen op onze opleidingen. 

Locatie: Prachtige, rustgevende en inspirerende groene plek die zowel via de E313  en E 314 vlot is te bereiken in Deurne-Diest.

Aanmelden kan via het contactformulier.

Mail voor meer info of een inschrijvingsformulier.

 info@equibos.com of 0496/38.19.01

Zin om te starten?

Vraag vrijblijvend meer info!

 

info@equibos.com of bel 0496/38.19.01

Molenberg 41   -    3290 Deurne-Diest

In samenwerking met VDAB

en FulfilCoaching erkend loopbaancenter