Skip to content

Het Equizorgbos

Het Equizorgbos wil graag …

 1. Kinderen en volwassenen met autisme, ADHD en hoogbegaafdheid versterken in hun talenten door het ANDERS denken zichtbaar te maken voor de maatschappij en op de werkvloer voor meer (h)erkenning. Dubbel bijzonder zijn is okay!
 2. Jongeren laten deelnemen aan een zuurstofproject om verder te groeien via onze groene zorgboerderij met therapeutische ondersteuning.
 3. Dierenwelzijn ondersteunen, door mini-pony’s een warme thuis te geven.

Onze goede doelen steunen

 1. Vrijwillige hand toesteken in onderhoud of begeleiding van de paarden.
 2. Vrijwillige gift of acties organiseren ten voordelen van vzw Het Equizorgbos zodat meer jongeren kunnen aanspraak maken op de zuurstoftrajecten.
 3. Organiseer met je bedrijf een ponybuilding als teambuilding en 15% van de opbrengst gaat naar het goede doel. Meer weten? www.actieftalent.be/ponybuilding
 4. (Mede)sponsoring Zuurstofprojecten en/of SOVA-trainingen om jongeren te versterken in hun sociale vaardigheden en emoties. (Volledig traject of training = 495€) Vraag naar meer info!
 5. Andere: we staan steeds open voor creatieve voorstellen waar we voor elkaar iets kunnen betekenen!

Vrije giften of warme acties zijn welkom op rekeningnummer
BE43 7390 1209 5901, Het Equizorgbos vzw

Elke gift, groot of klein, maakt het verschil wel degelijk. Elke euro telt en wordt zinvol geïnvesteerd! Elke sponsor krijgt feedback over hoe zijn investering is besteed. Volg ons op facebook. (Het Equizorgbos vzw)

Daarnaast kan u steeds bij ons te recht voor meer info, vragen en/of suggesties.

De coördinatie en begeleiding gebeurt door Femke Rottiers, een erkend therapeut. De ondersteuning van de vzw gebeurt door enthousiaste, gedreven vrijwilligers met een hart voor kinderen, dieren en natuur.

         

Vrije giften of warme acties zijn welkom op rekeningnr BE43 7390 1209 5901, Het Equizorgbos vzw.   Als bedankje organiseren we graag een school- of bedrijfsuitstap op maat vol leuke activiteiten met de pony’s!

Wens je meer info?

In een rustige groene omgeving zorgt het Equizorgbos voor vrijwilligerswerk en een zinvolle dagbesteding voor jongeren en volwassenen met en zonder een beperking.

Kom je tot rust in de natuur? Heb je af en toe tijd om enkele uren te helpen als vrijwilliger met klein tuinwerk, klusjes en/of dieren te verzorgen?

Bel of mail voor een vrijblijvende kennismaking!

Doel

Voor de Warmste Week mochten we rekenen op onze supporters die zich ingezet hebben om onze zuurstofprojecten voor jongeren te ondersteunen. Zo krijgen jongeren met schooluitval een persoonlijk, zinvol traject op maat in de natuur.

Dank je wel aan iedereen!

Jongeren, met en zonder autisme, kunnen zo in de prachtige natuur even tot rust komen en in hun talenten bevestigd worden. Meer zelfvertrouwen, meer energie zorgen voor een nieuwe start thuis en op school.

Zo hebben verschillende jongeren hun diploma’s alsnog kunnen behalen! Proficiat!

 

Opbrengsten 2019 Equizorgbos vzw

Dankzij de opbrengsten van de acties warmste week 2019 zijn er al 3 jongeren in januari kunnen starten in een zuurstoftraject. We hopen met nieuwe acties nog meer jongeren zinvolle trajecten te kunnen aanbieden. Merci aan alle supporters!

Zoek jij nog een goed doel?

Kies ons als goed doel voor de Warmste Week en organiseer mee een actie. Groot of kleine initiatieven, wij appreciëren elke inzet!

Als bedankje organiseren we graag een school- of bedrijfsuitstap op maat vol leuke activiteiten in de natuur met de pony’s!

Aarzel niet om ons te contacteren:

0496/38.19.01 of info@equibos.com

 Warme actie 2020

Teambuilding met mini-pony’s

Voor bedrijven of organisaties zijn er super coole teambuildings in de natuur waarvan 20% van de factuur doorgestort wordt naar het goede doel. Vele leuke doe- en denkoefeningen op een prachtige locatie zorgt voor een onvergetelijke dag! Al vanaf 45€ pp!

Vraag nu info en krijg een offerte met activiteiten op maat van jullie team of bedrijf.

Meer info? Kijk voor de ponybuildings op www.actieftalent.be of mail naar welkom@actieftalent.be of bel 0496/38.19.01.

Er is geen paardenervaring vereist en er wordt niet op de pony’s gereden.

 

Jouw actie?

Kies ons als goed doel voor de Warmste Week en organiseer mee een actie. Grote of kleine initiatieven, wij appreciëren elke inzet!

Als bedankje organiseren we graag een school- of bedrijfsuitstap op maat vol leuke activiteiten tussen de pony’s!

Aarzel niet om ons te contacteren:

0496/38.19.01 of info@equibos.com

Zuurstofproject Kids in Nature

Jongeren uit de lagere en middelbare school, die door omstandigheden het moeilijk hebben op school, kunnen dmv een positieve time-out herademen in Het Equizorgbos.  Dit is een prachtige locatie in de natuur om terug op adem te komen en letterlijk en figuurlijk weer zuurstof te krijgen om school te kunnen hervatten.

Een persoonlijke aanpak, therapeutische expertise en een groeipakket om maat, steeds in overleg met de jongere zelf, zorgen voor succeservaringen.

De jongeren bouwen met diverse steun aan hun groeitraject om hun schoolcarrière weer een positieve boost te geven en hun diploma op hun tempo te behalen.

 In de natuur tussen verschillende dieren zoals paarden, honden, geiten en katten zijn er verschillende tijdsbestedingen die de jongeren een zinvolle dagstructuur geven. Voederen en verzorgen van de dieren, tuin- en bosuitdagingen met een veilig kleinschalig team zorgen voor nieuwe energie tijdens deze actieve rustperiode!

Verloop van een zuurstoftraject:

 • Kennismaking en intake met de ouders en de jongere.
 • Acclimatiseerperiode van 3 weken om te komen proeven en kijken of het ‘klikt’.
 • Overeenkomst opstellen mbt commitment, voorkeuren en noden.
 • Evaluatiemomenten door de jongere zelf.
 • Terugkoppelgesprekken met de ouders, school, andere hulpverleners.
 • Individuele coachgesprekken met de jongeren.
 • Aanpak en activiteiten op maat met oog op welbevinden.

Praktisch

 • Prachtige locatie in de natuur, Molenberg 41, Deurne-Diest.
 • Op dinsdagvoormiddag van 9.30u tot 12u en donderdag van 9.30u tot 15u.
 • Lunch, knabbels en water wordt voorzien.
 • Bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • Geen ervaring vereist met dieren.

Prijs

 • Halve dag 35€
 • Hele dag 50€
 • Verzekering 30€ of eigen polis.
 • Dankzij onze opbrengsten van de Warmste Week kunnen zuurstofprojecten financieel ondersteund worden! Vraag gerust naar de mogelijkheden.
 

Meer informatie?

Het Equizorgbos richt zich op jongeren die binnen de schoolcontext moeilijkheden ervaren. De aanmelding gebeurt via info@equibos.com of 0496/38.19.01. Femke Rottiers coördineert de trajecten en werkt graag samen met (andere) multidisciplinaire teams.

Vrijwilliger worden?

In een rustige groene omgeving zorgt het Equizorgbos voor vrijwilligerswerk en een zinvolle dagbesteding voor jongeren en volwassenen met en zonder een beperking.

Kom je tot rust in de natuur? Heb je af en toe tijd om enkele uren te helpen als vrijwilliger met klein tuinwerk, klusjes en/of dieren te verzorgen?

Bel of mail voor een vrijblijvende afspraak of kennismaking!

Alvast bedankt!