Skip to content

Veerkracht 4-daagse traject

“Boost your energy”

Wat?
Een 4-daags boosttraject voor jongeren in de natuur tussen de dieren.
Een extra traject om in te zetten op veerkracht om beter te leren omgaan met tegenslagen en om meer jezelf te durven te zijn!

Waar?
Met het Equizorgbos in Deurne-Diest hebben we een mooie, groene en warme plek gecreëerd waar kinderen en jongeren – ook degene met een psychische kwetsbaarheid en ontwikkelingsstoornissen – terecht kunnen om te herademen, voor een positieve time-out, om de batterijen terug op te laden, om vaardigheden aan te leren die hun welbevinden verbeteren. (Meer info bij zuurstofproject)
Het Equizorgbos ontvangt jaarlijks vele jongeren individueel en in kleine groepjes om terug te kunnen opladen, na een moeilijke periode thuis of op school.

Hoe?
Met een persoonlijke aanpak, in kleine groepjes met therapeutische expertise en met een veerkrachtmethodiek worden deze jongeren talentgericht gestimuleerd, leren ze zichzelf beter kennen en uiten, leren ze hun kwaliteiten inzetten en krijgen ze het gevoel dat ze gezien, gehoord en begrepen worden. Dat ze gewoon zichzelf mogen zijn!
We bieden daarbij een mix van activiteiten aan die hen op een speelse, educatieve en praktijkgerichte wijze hun probleemoplossende vaardigheden laat verbeteren, hen laat samenwerken en waarbij hun eigenwaarde, zelfvertrouwen en veerkracht zal toenemen.

Veerkrachtmethodiek voor en door jongeren

In onze groene zorgboerderij zijn de context, de taken en de begeleiding aangepast aan alle jongeren, ook voor hen met een beperking/ontwikkelingsstoornis. Dit maakt dat iedereen zich veilig kan voelen en dat angst verminderd wordt om aan de slag te durven gaan.
De combinatie van het contact met de natuur, diverse (therapie)dieren, het maatwerk van de groepsopdrachten/activiteiten en de therapeutische expertise van ontwikkelingsstoornissen zorgen voor een bijzondere meerwaarde.
Het groepstraject omvat 3 dagen in juli (VOLZET), september en november en een vierde terugkomdag, telkens na 6 weken.
In het driedaagse traject focussen we op drie elementen die elk 1 dag in beslag nemen en die in totaal de energie, veerkracht en het geluk bij jongeren bevorderen:

 1. Ken jezelf en durf jezelf te zijn
 2. Omring en verbind jezelf met anderen
 3. Voel je goed in je vel

Tijdens deze dagen wisselen individuele- en groepsactiviteiten, activiteiten met de dieren en oefeningen rond de verschillende thema’s elkaar af in een ontspannen, verbindende plezierige sfeer.
De activiteiten en oefeningen zijn enerzijds gebaseerd op de activiteiten in de natuur met de dieren en anderzijds op de wetenschappelijk onderbouwde methodes van de Geluksdriehoek (voorheen: Fit in je hoofd), Noknok van het Vlaams Instituut Gezond Leven, de zelfdetermintatietheorie, ACT en equicoaching/hippotherapie.

Data

 • Juli (VOLZET)
  • 6-7-8 juli met terugkomdag op maandag 30 augustus 21
 • September
  • 5-12-19 september + 5 november 2021
 • November
  • 2-3-4 november + 19 december 2021

Prijs

 • €265 of €0 (Vraag naar financiële mogelijkheden!)

Meer informatie

Interesse of meer informatie?

In een rustige groene omgeving zorgt het Equizorgbos voor zuurstoftrajecten met een zinvolle dagbesteding tussen de dieren voor jongeren en volwassenen met en zonder een beperking.

Kom je tot rust in de natuur? Hou je van dieren en/of dieren te verzorgen?

Bel of mail voor extra vragen, een vrijblijvende afspraak of kennismaking!